Sepetim

Trüf Mantarı Faydaları ve Kullanım Alanları

Trüf Mantarı Faydaları ve Kullanım Alanları

Aug 04, 2022

Turco Truffle

Türkiye’de yetişen, dünyanın en lezzetli mantarlarından biri olan trüf, mantar ailesinin ascomycetes sınıfında yer alır. Toprağın 5-6 santimetre altında yetişen kokulu ektomikoriza cinsidir. Taze trüf mantarları beyaz bir iç yapıya sahiptir ve çeşitlerine göre büyüklükleri de değişir.

Trüf mantarları tadı, aroması ve şekline göre çeşitlilik kazanır. Birçok çeşidi ile buluan trüf mantarları pek çok ülkede yetiştirilmektedir.

Yetişmesi esnasında hassas bir doğal dengeye ihtiyacı vardır. Ülkemiz toprakları, iklim koşullarını sağladığından 12 ay boyunca trüf pazarına ürün arz etmesi mümkündür. Trüf mantarları hem lezzeti hem de faydası ile bilinmektedir. İçerdikleri kaliteli protein bakımından birçok alanda kullanılmış ve sağlıklı tüketim yolları sağlamıştır.

Trüf mantarları’ nın protein içeriği oldukça yüksektir. Etten daha fazla proteine sahiptir. Ayrıca içerisindeki C vitamini, fosfor, demir, manganez, kalsiyum açısından da oldukça zengin ve besleyicidir. Taşıdığı özelliklerle insan sağlığı açısından özel bir besin olarak kabul edilmektedir. Bu özelliği sayesinde farklı kanser türleri üzerinde kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücutta oluşan iltihaplanmanın hafiflemesinde etkilidir. Bağışıklık sistemini destekleyerek, enfeksiyon hastalıklarından korunmayı sağlar.

Trüf mantarları vejetaryen tüketime de uygundur. Yemek tariflerinizde doğal vejetaryen yağlar kullanmak isteyenler için kullanılmaktadır. Sprey Trüf Yağ ile yiyeceklerinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.  Aynı zamanda turcotruffle trüf mantarları yemeklerinizi lezzetlendirmek için kullanabileceğiniz bir sostur. Turcotruffle mantarları tereyağı, bal, peynir gibi besinlere katkı maddesi olarak tüketildiğinde oldukça fayda sağlar.

Trüf mantarını besinlerinizin yanında ek olarakta tüketebilirsiniz. Salatalarınıza Siyah Trüf Mantar Sos ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Buna ek olarak patates kızartması, risottolarda, makarna, çorbalarda kullanabilirsiniz. Bunun dışında farklı biçimlerde keserek,  et yemeklerinde, kömürde pişirilerek ya da füme olarak sofralarınızda servis edebilirsiniz.

Ürünlerimizi online mağazamız www.turcotruffle.com’ dan inceleyebilir, hızlı ve güvenilir şekilde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.